ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
فعالیت ضد انجمادی تاکنون در بسیاری از موجودات، از ماهیهای آزاد تا حشرات، گیاهان، باکتریها و قارچها که با دماهای پایین مواجه هستند مشاهده شده است. نقش پروتئین های محافظت کننده از سرما حفاظت از پروتئین های درون سلولی و غشاء در طی فرآیند انجماد - ذوب است. پروتئینهای ضد انجماد یا ضد یخ Antifreeze proteins, AFPs توسط موجوداتی که در آب و هوای سرد زندگی می کنند، برای تحمل سرما و اجتناب از انجماد تولید میشوند. پروتئین های اخیر با اتصال به بلور یخ از تشکیل آن جلوگیری میکنند.
تنوع گونه هایی که این پروتئین ها را تولید میکنند، به همراه تنوع موجود در خود این پروتئین ها، باعث پدید آمدن طیف وسیعی از پروتئین های ضدیخ در اندازه ها و عملکردهای مختلفی شده است. پروتئینهای ضدیخ دارای خصوصیات مهمی هستند که سبب اهمیت آنها شده است. کاهش دمای انجماد، تعدیل یا جلوگیری از رشد بلورهای یخ و جلوگیری از تبلور مجدد، همچنین این پروتئینها بعنوان محافظهای غشای پلاسمایی در دمای پایین عمل میکنند. از جمله گیاهانی که در آن AFP تولید میشود میتوان به گندم زمستانه و بهاره، چاودار زمستانه و بهاره، جو زمستانه، ذرت، یولاف بهاره، انگور، هلو و مرکبات اشاره کرد. پروتئین های ضدیخ پتانسیل زیادی در کاربردهای تجاری از خود نشان داده اند. صنعت غذا یکی از بخش های مهم و قابل توجه است که پروتئین ضدیخ میتواند در آن کاربرد داشته باشد. این پروتئینها میتوانند نتایج سودمندی در تولیدات و کیفیت غذا داشته باشند. با استفاده از روش های انتقال ژن، پروتئین ضدیخ میتواند به ماهی، مخمر، سبزیجات و میوه ها انتقال داده شود و به عبارتی خواص سودمندی به این موجودات دهد. توسعه تکنولوژی پروتئین ضدیخ در مراحل ابتدایی خود است که میتواند چشم انداز بزرگی برای عملکردهای آینده داشته باشد.
دانلود مقاله پروتئین های ضد یخ و کاربرد آنها...
باسلام مقاله را چطور دانلود کنم
مقاله پروتئین ضدهسته یخ
پروتیئن ضدهسته یخ
با سلام .چطور باید مقاله پروتئین های ضد یخ را دانلود کنم ؟
ممنون می شم اگه زودتر پاسخ بدید