تازه های بیوتکنولوژی

تازه های بیوتکنولوژی

جدیدترین دستاوردهای بیوتکنولوژی، نانوبیوتکنولوژی و بیوانفورماتیک
تازه های بیوتکنولوژی

تازه های بیوتکنولوژی

جدیدترین دستاوردهای بیوتکنولوژی، نانوبیوتکنولوژی و بیوانفورماتیک

موفقیت محققان در چروک دادن محیط کشت سلول با همکاری دانشمند ایرانی


تیمی از محققان با همکاری «مهرداد کیانی» از دانشگاه براون، شیوه‌ای را برای کشت‌دادن سلول ارائه داده‌اند که از ورقه‌های گرافن چروک‌خورده برای تقلید از محیط سه‌بعدی پیچیده درون بدن استفاده می‌کند.  

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان با معرفی شیوه‌ای که از چروک‌های ورقه‌های گرافن استفاده می‌کند، سطوح بافتی جدیدی را برای کشت‌دادن سلول‌ها در آزمایشگاه ارائه داده‌اند که محیط‌های پیچیده‌ رشد سلول‌های بدن را بهتر تقلید می‌کند.

«ایان وونگ»، استادیار مهندسی و یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: ما می‌دانیم که سلول‌ها توسط محیط احاطه‌کننده‌شان شکل می‌گیرند و نشان داده‌ایم که می‌توانیم با استفاده از گرافن، محیط‌های بافتی را برای کشت سلول تولید کنیم.

کشت سلول در حالت سنتی در ظرف آزمایشگاهی و سطوح مسطح دیگر انجام می‌شود، اما در بدن، سلول‌ها در محیط‌های بسیار پیچیده‌تری رشد می‌کنند.

تحقیقات نشان داده‌اند که محیط فیزیکی یک سلول می‌تواند بر اندازه، فیزیولوژی و حتی بیان ژن‌های آن‌ تاثیر بگذارد و این موضوع دانشمندان را بر آن داشته تا راه‌هایی را برای کشت‌دادن سلول‌ها در محیط‌های پیچیده‌تر ارائه دهند.

مهرداد کیانی و همکارانش، سلول‌های فیبروبلاست انسان و موش (سلول‌های دخیل در ترمیم زخم) را بر روی ورقه‌های مسطح گرافن و ورقه‌های چروک‌دار قرار دادند و نتایج بدست‌آمده، تفاوت‌های عمده‌ای را در چگونگی رشد سلول‌ها بر روی هر یک از این سطوح نشان داد.

تیم علمی دریافت بر روی گرافن مسطح، سلول‌ها، سازمان‌نیافته و چند قطبی بودند؛ اما بر روی سطح چروک‌خورده، سلول‌ها در طول چروک‌ها آرایش شدند و این ویژگی‌های ریخت‌شناسی، نشان‌دهنده فنوتیپ زیستی مناسب است.

جزئیات یافته‌های مهرداد کیانی و همکارانش در مجله Carbon ارائه شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد